Oorzaken van vocht in huis

Het is belangrijk om de juiste luchtvochtigheid in uw huis en op uw werkplek te handhaven om een ​​comfortabele, gezonde ruimte te behouden en om vocht in uw huis te voorkomen.

Douchen

Badkamers zijn vaak vochtige plaatsen en vocht komt vrij in de lucht door zoiets eenvoudigs als douchen. Omdat het vocht zich als waterdamp vermengt met de lucht, zal het uiteindelijk in contact komen met een koud oppervlak en zich vormen als druppels op zaken als spiegels of ramen. Dit is niet verwonderlijk bekend als condensatie. Hoe heter de waterdamp,
hoe meer vocht de lucht kan vasthouden en hoe meer er op koude oppervlakken kan worden afgezet.

Een ketel koken of koken

Een ketel koken of koken

Kokend water op het fornuis, koken of koken van een waterkoker zal vocht toevoegen aan je huis terwijl het water verdampt. Daarom kan het in een keuken soms erg heet worden en mensen genieten er op warme zomerdagen niet van om boven een hete kachel te staan. Het koken of koken van een waterkoker zorgt niet alleen voor condensatie zonder goede ventilatie, door middel van open ramen of een afzuigkap, maar je keukenkasten kunnen ook kromtrekken en vallen binnen een paar maanden uit elkaar.

Wasgoed binnen drogen

Een lading wasgoed kan tot 2 liter extra water in de lucht afgeven. Voordat je die kleding kunt dragen of veilig in je kast kunt opbergen, moet je het water weggooien. Dus het dagelijkse werk van het drogen van kleding is eigenlijk een meer wetenschappelijk soort probleem: hoe kunnen we zo snel en efficiënt mogelijk minimaal 2 liter water afvoeren? Voor elke wasbeurt moet je het equivalent maken van minstens twee volle flessen water van twee liter verdwijnen letterlijk in het niets.

Gaskachels

Gaskachels verbranden gas om warmte te produceren. Dit heet verbranding. Wanneer ze gas verbranden, maken ze verbrandingsverontreinigende stoffen en waterdamp. Een verwarmingsketel op gas heeft een schoorsteen of schoorsteen om de verbrandingsverontreinigende stoffen en waterdamp naar de buitenlucht te voeren. Een gaskachel zonder rookgas heeft geen rookkanaal en geeft de verbrandingsverontreinigende stoffen en waterdamp direct af in de kamer. Brandend gas produceert altijd waterdamp. Als er niet voldoende verse lucht in de kamer circuleert, kan waterdamp een hoge luchtvochtigheid en natte oppervlakken veroorzaken.

Slechte ventilatie

De kwaliteit van de lucht in uw huis hangt rechtstreeks samen met hoe goed uw ventilatie is. Als de ventilatie goed is, zal de kwaliteit van de lucht ook zijn omdat deze circuleert en zichzelf regelmatig ververst. Als u echter slechte of geen ventilatie heeft, wordt de lucht muf en kunnen verschillende problemen optreden, zoals ongewenste ontwikkeling van pathogenen. Ook bij slechte ventilatie blijft de hoeveelheid vocht die zich in huis ophoopt door te douchen, koken of op andere manieren waar ik het over had, daar. Dit kan alleen leiden tot schimmelontwikkeling en gevaarlijke schimmeldeeltjes die vrij rondzweven in de lucht die u inademt.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *