Omgeving

Naast de mooie stranden van Zeeuws-Vlaanderen en het Vlaamse achterland met steden als Gent en Brugge is er in de streek nog meer te doen.
Het uitgestrekte landschap van dijken, polders en kreken is gevormd door eeuwen van overstromingen, inpolderingen, dijkdoorbraken, inundaties, herpolderingen en een steeds toenemende agrarische activiteit. Omdat deze kenmerkende elementen nog overal zichtbaar zijn in het landschap is de regio uitgeroepen tot Nationaal Landschap.
Hier is het geweldig fietsen. Met behulp van een kaart met fietsknooppunten stippel je zelf je eigen route uit of je maakt gebruik van al eerder op de kaart uitgezette routes.
In het nabijgelegen Sluis is het goed winkelen en ook de haven van Breskens is in de zomer altijd een bruisende trekpleister, waar van alles te doen is. In Breskens is ook een ander interessant museum: het Visserijmuseum, waar naast bijzondere “vangsten” en aquariums met zeedieren ook een collectie te zien is van 800 opgezette vogels. In Groede is een straatje helemaal in oude stijl ingericht, met oude ambachten en winkeltjes. Net buiten Groede is Groede Podium te vinden, waar voor kinderen allerlei spannende speel- en leerobjecten beleefd kunnen worden.
In IJzendijke is museum het Bolwerk te vinden dat helemaal gericht is op de Staats-Spaanse linies en in Nieuwvliet is een bijzonder museum “Het Koekoeksnest”, waar onder andere uitzonderlijke zelfgemaakte instrumenten te bewonderen zijn. In Oostburg kunnen Golfliefhebbers aan hun trekken komen.
In ‘t Krekeltje in Eede kunnen kinderen zich naar hartelust uitleven, terwijl ouders zich ook aangenaam kunnen verpozen.
Sommige bedrijven hebben zich gericht op een ander agrarisch product, zoals een struisvogelboerderij, een paardenmelkerij (werkpaarden) en deze bedrijven kunnen ook bezocht worden.