De 5 must-know over vochtproblemen

Moet nee weten. 1 – Uw huis produceert vocht. Heel veel!

Elk huishouden produceert vocht door te koken, wassen, baden en sporten. Zelfs ademhaling brengt vocht in de lucht. Uw gezin en huisdieren meenemen vele liters water in uw huis elke dag. Vocht kan ook vanuit de grond uw huis binnenkomen via de kelder of kruipruimte.

Moet nee weten. 2 – Te hoge luchtvochtigheid is niet gezond …

Vochtigheid is belangrijk voor onze gezondheid. Een normale luchtvochtigheid is nodig voor comfortabel gevoel. Te veel vocht in uw huis kan echter grote problemen veroorzaken en zelfs uw gezondheid negatief beïnvloeden. Micro-organismen die gedijen in vochtige omstandigheden zijn bijzonder zorgwekkend omdat ze allergieën en astmatische aandoeningen kunnen veroorzaken.

- Te hoge luchtvochtigheid is niet gezond ...

Moet nee weten. 3 – … en geen van beide is een te lage luchtvochtigheid

Een lage luchtvochtigheid kan op zijn beurt allerlei vervelende effecten hebben. Je huid kan droog aanvoelen, je lippen kunnen gaan trillen en je ogen kunnen gaan jeuken. Pijnlijke ogen, ademhalingsproblemen en pijnlijke sinussen zijn ook gemeenschappelijke problemen die worden veroorzaakt door een te droge lucht. Dit geldt vooral in de winter, wanneer de buitenlucht erg droog is. Voorzien van airconditioning ruimtes, met inbegrip van vliegtuigen en kantoren, zijn ook algemeen bekend ‘droge zones.’

Moet nee weten. 4 – Insecten en schimmels houden van een vochtig huis

Insecten gedijen goed in vochtige omstandigheden. Huisstofmijt hou vooral warme temperaturen (23-27 graden Celcius / 75-80 graden Fahrenheit) en hoge luchtvochtigheid van 70-80%. Een studie heeft aangetoond dat mijtenpopulatie stoppen met groeien en sterven wanneer de relatieve luchtvochtigheid daalt onder de 60%. Het is bewezen dat airconditioning de huisstofmijtallergenen in huizen verlaagt door de omgevingstemperatuur en relatieve vochtigheid te verlagen. Schimmel houdt ook van vochtige omstandigheden. Wanneer de relatieve vochtigheid hoger is dan 80%, zal schimmel zich waarschijnlijk meer dan 50% van de tijd ontwikkelen. Het is bekend dat hun sporen bijdragen aan de ontwikkeling van astma bij kinderen en allergieën veroorzaken.

Moet nee weten. 5 – De ideale luchtvochtigheid is 40-60%

Over de ideale relatieve luchtvochtigheid in huis lopen de meningen enigszins uiteen. Over het algemeen wordt aangenomen dat het het beste in het bereik van 40-60% ligt. Moving buiten dit bereik voor een korte periode is waarschijnlijk ertoe leiden dat u enig ongemak niet. Negatieve effecten zijn het meest waarschijnlijk optreden wanneer delen van uw huis voortdurend worden blootgesteld aan hoge luchtvochtigheid.

De ideale luchtvochtigheid

Must-kennen geen. 6 – Vochtigheid kan worden geregeld

Er zijn vele oplossingen beschikbaar om u te helpen handhaven van gezonde vochtigheidsgraad en vochtproblemen. Je kunt een hydrometer gebruiken om de binnenlucht te monitoren en er zijn allerlei commerciële luchtontvochtigers en luchtbevochtigers die er zijn. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Pingi-producten zijn speciaal ontworpen voor kleine, ongeventileerde ruimtes, kasten, kasten enz. Die de neiging hebben vochtig en muf te worden. Bekijk ze gerust op onze productpagina.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *