6 tips voor het regelen van vochtniveaus in uw huis

1. Droog de druppels af

Zelfs een klein waterlek kan uitgroeien tot een groot schimmelprobleem, dus controleer de leidingen onder de gootstenen en achter uw wasmachine en koelkast (als deze een waterlijn heeft). Repareer lekken meteen.

2. Wees niet slordig als je je kamerplanten water geeft

Ik kan je niet vertellen hoeveel huizen ik heb gezien met vochtvlekken op de vloer onder of in de buurt van een kamerplant. Pas op dat u niet morst of te veel water geeft wanneer u een plant water geeft en zet een schaal onder de pot als de pot lekt. Het is ook geen goed idee om een ​​plantenpot op een tapijt of kleed te zetten.

Wees niet slordig als je je kamerplanten water geeft

3. Bekijk de warmwatertank

Plaats een batterij-aangedreven wateralarm in de buurt van uw warmwatertank, zodat u wordt gewaarschuwd als de tank begint te lekken. Als u een centraal alarmsysteem heeft, overweeg dan om een ​​vloer-wateralarm aan het systeem te koppelen. Als u een gasgestookte warmwaterboiler heeft, plan deze dan te vervangen vlak voordat de garantie vervalt. Elektrische warmwaterboilers hebben de neiging langer mee te gaan dan hun garantie, maar houd toch de garantiedatum in de gaten.

4. Houd sommige kamers niet koud terwijl u andere kamers verwarmt

In de winter is het verleidelijk om alleen de kamers die je gebruikt te verwarmen en andere kamers koel te laten. In huizen met houtkachels heb ik vaak ontdekt dat sommige kamers bij de kachel lekker warm zijn, terwijl andere onaangenaam koud zijn. Dit kan u helpen besparen op uw verwarmingskosten, maar helaas kunnen er verhoogde RV-omstandigheden ontstaan ​​in de kamers die niet voldoende verwarmd zijn, zelfs als ze boven de maat zijn. En dan weet je wat er daarna kan gebeuren … schimmelgroei.

5. Isoleer uw kruipruimte

Een kruipruimte moet van de buitenkant worden geïsoleerd en ontvochtigd. Anders kan vochtige lucht de ruimte binnendringen en leiden tot condensatie en schimmelgroei op koele oppervlakken. Als een kruipruimte een vuilbodem heeft, moet het vuil worden afgedekt met een met maas versterkte dampremmende laag, of zelfs met geschikt cementachtig materiaal, om de verdamping van vocht uit de grond te beperken.

5. Isoleer uw kruipruimte

6. Breng geen onnodige hoeveelheden vocht in uw aangebouwde garage

Ontvochtig uw garage in de zomer bij bijzonder vochtig weer; houd de RH onder de 70%. Veeg in de winter sneeuw van uw auto, inclusief het schoppen van sneeuw van de banden, voordat u de auto de garage inrijdt. Als er nog steeds sneeuw op de garagevloer valt, veeg deze dan naar buiten voordat hij smelt, of veeg het water de garage uit nadat de sneeuw is gesmolten.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *